Сутрешният ритуал на един милиардер

Един от основателите на продуктите за коса Paul Mitchell и текила PatronДжон Поул ДеДжория, има един специален ритуал, който практикува всяка сутрин и който му помага, за да продължи добрата си работа.

Всяка сутрин, без значение от това къде и кога се буди, той отваря очи и просто си лежи в леглото за пет минути без да мисли за предстоящите събития от деня му.

„Не си мисля за графика, ангажиментите или разговорите, които ми предстои да проведа. Просто отварям очи и се наслаждавам на настоящия момент.

– споделя ДеДжория.

„Понякога просто отчитам успехите в живота си и всички онези неща, за които съм благодарен. Мисля си за добруването на семейството си.“ – продължава той.

„След тези пет минути ставам и си правя чаша кафе или капучино. Така обичам да започвам деня си.“ – завършва милиардера.

Поуката от историята за утрините на милиардера е, че човек винаги трябва да отделя по частица от деня си само и единствено за себе си. 5-10 минути на фона на целия ви ден са нищо в сравнение с положителния ефект, който могат да окажат върху останалите 23 часа и 50 минути.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Business Insider