Поучителна история за брака между двама души

Жена се прибира в дома си след работа и заварва мъжът си с друга.

– Ти си мръсна свиня, животно долно! Искам развод!

В този момент, съпругът се опитал да обясни, но чак след дълги спорове, няколко счупени чинии и две трескания на врата, жената най-накрая му разрешила да се изкаже. Той започнал така:

– Прибирах се към вкъщи след работа, когато видях на пътя окаяно момиче, съжалих го и спрях. Още в колата забелязах, че тя е много крехка, лошо облечена и мръсна.

Каза, че от 3 дни не е яла нищо.

Стана ми съвестно, прибрах я вкъщи и й дадох вчерашната ни вечеря, защото ти каза, че искаш да отслабнеш и не хапна. Тя нетърпеливо се нахвърли върху храната и омете всичко за 2 минути. Попитах я дали иска да се измие. Докато беше под душа, с ужас погледнах дрехите й: износени, мръсни. Затова й дадох дънките, които ти не носиш от дълго време, тъй като не ти стават. Също така намерих блузата, която ти подарих за рождения ден, но ти никога не сложи, смятайки, че имам лош вкус. Освен това реших да й дам якето, подарено ти от сестра ми, което ти така и не пожела да облечеш.

И понеже обувките й вече не бяха в хармония с дънките, й предложих онези обувки, които ти купих от един скъп бутик, които не обу, понеже били същите като на секретарката ви. Тя беше толкова благодарна. Тогава я изпратих до вратата, а тя със сълзи на очите ме попита:

– Може би у Вас има и друго, което жена ви не ползва?