13 храни, които трябва да забравите завинаги

Отлично знаем от опит, че има неща на този свят, които са толкова вкусни, че човек си мисли, че никога не би могъл да живее без тях. Но истината е, че, ако ни е грижа за здравето ни, тогава трябва да скъсаме с този начин на живот.

Ето и 15 от най-вредните неща, към които си пристрастен, но трябва на мига да забравиш:

  1. Сиренцата за сандвичи – Онези меките листчета сирене, които слагаш, за да се разтопят върху кюфтето в сандвича ти. Същите, които слагат и в редица заведения за бързо хранене.

    Да, точно онези, които струват майка си и баща си в супера! Как така, какво за тях!? Да ги махаш, защото ти скапват черния дроб!
  2. Обработено месо – Месото, което трябва да си купуваш в магазина, е прясното цяло месо. Сигурно си откачил, ако всеки път се редиш на маринованите пържоли или замразените пилешки хапки…
  3. Маргарин – Наскоро дори чух една невероятна глупост – „маргарин в вкус на масло“… WTF! Маргаринът е жив цимент за кръвоносните ти съдове и ако винаги си мечтал да се влачиш цял живот с увиснало лице, докато друг ти бърше задника, преди да умреш в собствените си лиги, тогава продължавай да си мажеш филиите с него.
  4. Газирани напитки – Те са пръв приятел на диабета, защото във всяко кенче има около десетина чаени лъжички захар, за да те карат доволно да грухтиш, когато се оригваш. Не се чуди, защо едва дишаш от тлъстини, когато уж си на диета и в същото време правиш по едно стекче кола на ден.
  5. Диетични газирани напитки – Тези са още по-лоши. В предходните поне има истинска захар, а в тези слагат химически заместители, от които, освен че дебелееш, се и тровиш.
  6. Желирани бонбони – Светът на лекарите се е обедини още преди години, че желираните бонбони са най-вредното нещо, което един родител може да даде на детето си. Ако си се хванал за думата „дете“ и си мислиш, че ще ти се размине, ако си 30-и-кусур-годишен пергиш, тогава жестоко се лъжеш, приятелю!
  7. Неестествено големи плодове и зеленчуци – Една нормална ябълка би трябвало да е не по-голяма от размера на юмрук. Ако си купуваш от онези, които са по половин кило парчето, тогава не се изненадвай, когато след десетина години ти открият тумор.
  8. Гигантски пилета – Тук не говорим само за купешките пилета, а и за домашните. Ако баба ти си храни бройлерите със смески, от които растат за 2 месеца до 10-килограмови топачи, тогава да ѝ кажеш веднага да ги хвърли на боклука. Дори на кучето не ги давай! Смеските от този тип обикновено съдържат естроген, а и двамата знаем, че мъжките цици не те правят страшен за околните. Или по-скоро те правят страшен, но не по начина, по който ти се иска.
  9. Гигантски яйца – Всяка птица снася яйца с определени размери, които варират, но минимално. Не може да си купуваш пилешки яйца, едно от които можеш да си направиш цял омлет. Ти можеш, де, но не очаквай да се радваш на внуци, ако го правиш.
  10. Хлебни продукти с калиев бромит – Това е химикал, който се отделя при печене на ориз. Именно той го кара да набъбва. Когато е добавен в хляба или в кекса, той го кара да изглежда голям и пухкав. За жалост ти няма да си голям и пухкав, когато направиш третия си курс химиотерапия, ако не избягваш тази съставка.
  11. Пуканки в микровълнова – Идеалният компаньон за вечерното филмче. Хрупаш си, хвърляш баластра, докато се смееш на поредната шега, а в същото време пуканките си правят шега с теб. Каква ли? Ще ти кажа само, че афектират пикалото ти. В най-добрия случай ще го използваш единствено за това, но и то не е гарантирано.
  12. Кексчета с пропилпарабен – Това е козметичен продукт, който служи за по-дълго съхранение на грима. Добавя се и при продукти като кексчетата, за да може по-дълго време да запазят апетитния си вид. Следващият път направи един бърз поглед на етикета със съдържанието, ако не искаш да хванеш рак на гърдата. Да, мъжете също може да страдаме от този тип рак.
  13. Всички храни с неизвестни за вас съставки – Как е възможно да слагаш нещо в устата си, а в същото време да нямаш представа какво е?! Да, аз съм същият глупак в това отношение и изобщо не ме е*е, че има информация за всеки един продукт в магазина, но това очевидно трябва да се промени.
  14. Ох чакай, че си намазах клавиатурата с мазните си пръсти от пуканките. Оставям те сега, че отивам да видя дали е останало още от онова пиле, което си направихме със съквартиранта в сряда. Със здраве!

Автор: Десислав Янкулов