Димитър Пенев и Мартин Петров уважиха празника на Койнаре за 100 години футбол в града

Най-добрият треньор на България за ХХ-и век Димитър Пенев и бившият футболист на Ботев (Враца), ЦСКА, Сервет, Волфсбург, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити и Болтън – Мартин Петров бяха специалните гости на празника на ФК Спартак (Койнаре) по случай 100 години футбол в града.

Димитър Пенев беше част от официалното откриване на събитието, като връчи статуетки на бивши футболисти на Спартак, които са оставили своя отпечатък в клуба. Мартин Петров от друга страна беше главно действащо лице в цялото събитие, като дори изведе с капитанската лента ветераните на Спартак (Койнаре), които играха демостративен двубой срещу сборен отбор на ветерани, от които преобладаха такива от Спартак (Плевен). Иначе на градският стадион се получи истински празник, като трибуната с фенове беше пълна, в началото на събитие имаше и народни танци и феновете се забавляваха и с демонстративния мач.

Футболният отбор в Койнаре в основан през 1924, като първото му име е „Цар Борис Трети“. След годините на развитие в населеното място, когато отборът започва да носи името „Спартак“ постига и най-големите се успехи. През 1962-а отборът е първенец в Северозападната зона и през новия сезон започва да се състезава в Северната „Б“ републиканска футболна група, като по това време е единственият отбор от село, който играе професионален футбол и играе в групата до 1967-а година. През 1977-а „Спартак“ отново е член на Северната „Б“ РФГ, но Койнаре вече е град.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe