Андрей Иванов пред Sportal.bg: Не може да няма Вечно дерби, в който и да е спорт

Новото попълнение на Балкан Андрей Иванов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие как върви подготовката на тима от Ботевград до момента и да коментира липсата на Вечното дерби в Националната баскетболна лига.

– Какво те накара да избереш Балкан пред това да останеш в Черноморец?
– Възможността. Все пак Балкан играе винаги за първо място, играе почти всяка година в турнира ФИБА Къп.

Бургас (б.р. Черноморец), просто не се свързаха с мен цяло лято. Може би си има някакви обективни причини. Не знам, но казах и преди, че им благодаря за абсолютно всичко на треньорите – Васил Евтимов и Мишо Капитанов, че ми дадоха този шанс миналата година и го ценя адски много. 

– Вече три седмици тренирате, ти май си от малко по-рано тук. Каква е атмосферата, успя ли да намериш своето място в този отбор?
– Атмосферата тук е много добра. Ние, българите сме тук от доста рано. От 19 август започнахме, има и момчета, които от по-рано бяха започнали. С българите се познаваме отлично, с по-младите момчета също. Доста се стараят момчетата. Вече и чужденците, които са тук доста добре се справят и се надяваме да направим добра подготовка. 

– Предстои ви турнира “Георги Христов” с Черно море Тича и сръбския Раднички в периода 19-21 септември. Какви са очакванията ти, смяташ ли, че може да се понапълни залата и какво ще кажеш на феновете. 
– Надявам се залата да е пълна, както съм я виждал преди. Естествено, това се дължи до голяма степен и на играта на отбора, каква игра ще покажем. Със сигурност призовавам феновете да ни подкрепят цял сезон, защото те са нашия шести играч. 

– Какви са твоите лични цели с Балкан този сезон?
– Всичко възможно, което можем да постигнем заедно като отбор, да изградим един добър колектив, което мисля, че го имаме и да стигнем възможно най-напред. 

– С оглед на селекциите на останалите отбори в НБЛ до този момент, как ти се вижда първенството?
– Изглежда ще бъде доста интересно… Може би ще е интересно, но има и един минус. Никой не знае какво е състоянието на Черноморец, Левски, ЦСКА ги няма. Особено Левски и ЦСКА…два столични отбора, ако те са силни, първенството ще стане доста по-интересно. Но и тази година мисля, че първенството ще е интересно. Черно море направи доста сериозна селекция, Спартак Плевен, ние, Рилски спортист, така че очакваме интересно първенство. 

25

Тренировка на Балкан

– На този етап се знае, че Левски ще участва в Националната баскетболна лига, но ЦСКА няма да има в елита на българския баскетбол. Колко губи като цяло българският спорт, когато го няма Вечното дерби?
– Доста губи. София да няма представителни два отбора и то силни отбора… Добре, Левски ще участва, но всеки знае преди Левски как е изглеждал, когато е имал финансии и ЦСКА наскоро. Това, което се случва не е добре. 

Следвай ни:

Снимки: Владимир Иванов