Пегула преодоля лошото начало и стигна до финала след обрат

Джесика Пегула ще защитава американската чест на финала на тазгодишното издание на US Open. 30-годишната тенисистка ще спори за трофея в Ню Йорк срещу Арина Сабаленка, след като тази нощ успя да победи Каролина Мухова с 1:6, 6:4, 6:2 във втория полуфинал при жените.

Пегула показа голям характер, за да обърне мача, след като загуби катастрофално първия сет. Американката буквално бе пометена с 6:1 от своята съперничка и изглеждаше, че ще трудно ще се върне в мача.

И втория сет тръгна зле за Пегула, която допусна ранен пробив и всички индикации сочеха, че Мухова върви към лесна победа. Точно тогава обаче американката се пробуди и показа, че няма да се даде толкова лесно. Тя бързо върна пробива за 2:2, а след това направи и нов пробив, за да поведе с 4:2.

Драмата в сета обаче продължи, тъй като и Мухова нямаше намерение лесно да се предаде и също успя да върне пробива и да стигне до ново изравняване на резултата за 4:4. Пегула обаче спечели безпроблемно следващото си подаване за 5:4, а след това успя да направи и трети пробив в сета, за да го спечели с 6:4 и да изравни резултата в мача.

В третия сет вече световната №6 бе пълен господар на корта. Тя направи ранен пробив, който и позволи да се откъсне сериозно в резултата с 3:0. До края представителката на домакините не изпусна инициативата, а в осмия гейм направи и втори пробив за 6:2, с който окончателно сложи точка на спора и спечели мача.

По този начин Джесика Пегула си уреди място на финала, където ще се изправи срещу световната №2 Арина Сабаленка. За американката това е първи финал в турнир от Големия шлем и тя ще се надява да завоюва и първата си титла.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages