Карлос Ферер: Можехме да спечелим, но не успяхме

Националният селекционер на Беларус Карлос Ферер говори пред медиите след равенството на своя тим с България. На старта на Лигата на нациите двата тима не успяха да се победят и завършиха 0:0.

“Мисля, че първите 20 минути нашият тим не играеше комфортно. България ни пресираше доста високо с офанзивните си футболисти като Десподов, Кръстев, Колев.

Заиграхме по-добре през последните 20 минути на първото полувреме. Очаквах повече от последните минути, когато бяхме с човек повече.

Понякога не се получава това, което треньорът иска, а се случва това, което могат да направят футболистите. Опитахме се да отбележим попадение, когато бяхме с човек повече, но България задържаше добре точката. Не искахме да се разкъсаме прекалено много, за да не могат да използват пространствата. Можехме да спечелим, но не успяхме.

Един страхотен дебют на вратаря.

Винаги изглеждам изнервен. Мисля си, че съдията даваше доста леки фалове за България и това ме изнерви. Някои ситуации ме подразниха.

България е отбор, който трудно губи мачове, но и трудно печели. Бележат основно след статични положения и дузпи. Но трудно допускат голове и са добре организирани в защитата. Те не оставят никакви пространства от игра и пускат някой друг гол от статични положения. Това е отбор, на който трудно можеш да отбележиш. Страхотна работа на новия треньор с този отбор”, заяви Ферер.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe