Лудогорец трябва да довърши молдовците

Лудогорец се изправя срещу молдовския шампион Петрокуб в мача реванш от плейофната фаза на Лига Европа. Срещата на стадион “Зимбру” в Кишинев е с начален час 20:00 часа и ще бъде ръководена от Саша Стегеман от Германия.

“Орлите” взеха повече от комфортен аванс при домакинството си преди седмица и победиха с 4:0. Така разградчани на практика имат протоколен реванш и едва ли ще имат особени затруднения за крайния успех, който ще ги вкара в основната фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Българите достигнаха до тази фаза, след като отпаднаха от третия квалификационен кръг на Шампионската лига от азербайджанския Карабах. Разградчани победиха с 2:1 като гост, но при домакинството в България се провалиха и загубиха с 2:7 след продължения. Преди това Лудогорец се бе справил с Динамо (Батуми) и Динамо (Минск) с общи резултати 3:2 и 2:1.

Молдовците от своя страна също стартираха в най-комерсиалния европейски клубен турнир, като отстраниха казахстанския шампион Ордабаси, след това озориха кипърския първенец АПОЕЛ, но след 1:1 и 0:1 отпаднаха и се преместиха в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Там отстраниха уелския ТНС с 1:0 и 0:0, за да стигнат до срещата с разградчани.

Няколко са основните кадрови проблеми за наставника на Лудогорец Захари Сираков. Трайно извън игра е Бърнард Текпетей, който се възстановява от счупване на крака, а капитанът Антон Недялков получи травма в коляното в първия двубой и ще бъде извън игра около месец.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe