Убиха Весо Айсберга

Новината е от късно снощи, когато от БНТ съобщиха, че в столицата е извършено показно убийство на един от бизнесмените от бившото ВИС-2.

Веселин Стоименов, по прякор Дебелия или още известен с прозвището си Айсберга, е намерен разстрелян със седем куршума в столичния комплекс „Градина“. Фаталният изстрел е бил нанесен в главата.

Айсберга е известен с това, че е извършил юридическата ликвидация на ВИС-2, а в последствие придоби популярност с всеизвестната дискотека „Айсберг“ в Слънчев Бряг.

Стоименов беше собственик и на редица хотели по крайбрежието. Освен това той държеше и два магазина за плавателни съдове, които официално са собственост на фирма, регистрирана в САЩ.

Сред най-скандалните част от бизнеса му попада и превозването на туристи по река Ропотамо, където през 2012 сключва договор с РИОСВ – Бургас за период от 5 години, но година по-късно договорът му е прекратен, поради скандал с конфликт на интереси.

След снощната екзекуция на Весо Стоименов е открит и автомобил в „Студентски град“, който е бил запален и се предполага, че е бил използван от извършителите на убийството.

Полицията води разследване в момента в опит да се открият извършителите на деянието.

Автор: Десислав Янкулов Източник: OFFNews