Супа със сирене и бяло вино – гордостта на френската кухня

Славата на френската кухня се крие в сосовете и супите. Ние от The Mainline намерихме една лесна и много добра рецепта за супа със сирене и бяло вино. Мислим, че всеки може да я приготви, както и да впечатли хората около себе си. Особено зимата, когато е сезона на супите.

Ето и рецептата:

Съставки:

пилешки бульон – 500 мл.

Сирене – 75грама

сухо бяло вино – 75 мл.

Пшенично брашно – 1 супена лъжица

яйчен жълтък – 2 бр.

масло – 30гр

заквасена сметана – 2 супени лъжици

чесън с масло – 1 супена лъжица

индийско орехче ( на прах ) – щипка

магданоз за украса

франзела – 1 бр.

сол и черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

Багетата се нарязва на тънки филийки и се намазва  с масло и чесън, след което се слага в предварително загрята фурна за 5-10 минути.

Разтопете маслото в тенджера. Добавете брашното и запържете до златисто, гледайте да не го загорите.

Налейте в тенджерата пилешкия бульон. Разбъркайте, като се стараете да няма бучки.

Добавете виното. Бъркайте докато заври, след това го оставете на слаб огън за пет минути и махнете тенджерата от котлона.

Сиренето се настъргва с ренде направо в супата. Разбърква се докато се разтопи сиренето.

Жълтъците се смесват със заквасената сметана . Разбъркайте сместа и я изсипете в супата. Активно разбъркате супата.

Добави индийското орехче, малко магданоз и чесновите крутони

Сол и пипер на вкус.

Бон апетит!