Славата на френската кухня се крие в сосовете и супите. Ние от The Mainline намерихме една лесна и много добра рецепта за супа със сирене и бяло вино. Мислим, че всеки може да я приготви, както и да впечатли хората около себе си. Особено зимата, когато е сезона на супите.
Ето и рецептата:
Съставки:
пилешки бульон – 500 мл.
Сирене – 75грама
сухо бяло вино – 75 мл.
Пшенично брашно – 1 супена лъжица
яйчен жълтък – 2 бр.
масло – 30гр
заквасена сметана – 2 супени лъжици
чесън с масло – 1 супена лъжица
индийско орехче ( на прах ) – щипка
магданоз за украса
франзела – 1 бр.
сол и черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Багетата се нарязва на тънки филийки и се намазва с масло и чесън, след което се слага в предварително загрята фурна за 5-10 минути.
Разтопете маслото в тенджера. Добавете брашното и запържете до златисто, гледайте да не го загорите.
Налейте в тенджерата пилешкия бульон. Разбъркайте, като се стараете да няма бучки.
Добавете виното. Бъркайте докато заври, след това го оставете на слаб огън за пет минути и махнете тенджерата от котлона.
Сиренето се настъргва с ренде направо в супата. Разбърква се докато се разтопи сиренето.
Жълтъците се смесват със заквасената сметана . Разбъркайте сместа и я изсипете в супата. Активно разбъркате супата.
Добави индийското орехче, малко магданоз и чесновите крутони
Сол и пипер на вкус.
Бон апетит!