Деница Ангелова: Да си на най-високото стъпало на подиума и да чуеш химна, това е уникално!

България триумфира на златния връх в Европа, след като националният отбор за девойки до 18 години спечели шампионската титла на ЕвроВолей 2024. Младата ни националка Деница Ангелова, която играе на поста централен блокировач, бе една от състезателките с основен принос за историческото злато.

Деница Ангелова заяви в интервю за BGvolleyball.com, че да стъпиш на най-високото стъпало на подиума и да чуеш химна, е нещо уникално, което не може да се опише с думи.

Тя благодари на цялата българска общественост за страхотната подкрепа, а ето още какво каза волейболистката за постигането на титлата:

– Честита европейска титла! Часове след нея, как е настроението?

– Страхотно! Макар и все още да не можем да го осъзнаем напълно. Всички още осмисляме какво точно се случи. Просто чувството е неописуемо. Особено когато виждаш всичките тези хора, които ни подкрепяха в залата, а след това и тук на българка земя с това прекрасно посрещане.

– Изпълнени ли сте с гордост?

– Да! Особено когато застанахме на подиума на най-високото стъпало. И в момента, когато пуснаха българския химн… Уникално е! Не може да се опише с думи.

– А държат ли ви още емоциите?

– Да, със сигурност още ни държат. Спахме малко първата нощ след титлата, след това нови емоции на българска земя. Минаха часове, но сме пълни сме с енергия и позитивни емоции.

– Цялата българска общественост се вълнуваше, получихте ли много поздравления?

– О, много. Особено след последния мач, отворих си телефона и не можах да повярвам колко много хора ми бяха писали и колко поздравления получих. И близки, и дори не толкова близки хора. Изненадах се. Имаше страхотна подкрепа. Много сме благодарни на всички за нея.

– Мачът с Италия бе разковничето. При изоставащи с 10:14 в тайбрека, вярвахте ли, че може да настъпи обрат?

– Имах малка надежда. Честно казано не беше огромна вяра, за всички беше изпитание. Но си казахме, че няма да се предаваме, продължаваме и ще се борим докрай.

– В най-важните моменти, какво ви даде сила да надиграете Италия?

– Още от самото начало на този полуфинален двубой излязохме с огромно желание. Всички бяхме нахъсани, много желаехме да победим Италия и смятам, че това ни води през целия мач до крайния успех.

– Какво бе чувството да детронираш европейския шампион?

– Беше невероятно! Залата изригна, ние също. Разплакахме се от радост. Всички чувства ни връхлетяха изведнъж… Плачехме и се смеехме.

– След като сторихте трудното, бяхте ли по спокойни за финалния мач?

– Може би да. Белгия има добър отбор, но ние успяхме да ги натиснем със сервис още от начало. Просто не им дадохме шансове в този двубой.

– Направи силни игри на европейското първенство. Доволна ли си от себе си?

– Разбира се. Винаги може и по-добре, но като цяло съм доволна.

– От тук нататък какво си пожелаваш?

– Да продължим да се стараем и да се трудим всеки ден в залата. Да израстваме и догодина да покажем най-доброто на световното първенство.

– Мечтаете ли си за медал?

– Да! Ще се борим докрай отново и ще покажем каквото можем!

Последвайте каналите ни в: