Любо Ганев: Наистина съм горд с тези момичета и безкрайно щастлив! Направиха един подвиг

Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев за пореден път коментира огромния успех на националния отбор за девойки до 18 години, който спечели европейската титла.

„Наистина съм безкрайно щастлив. Направихме един подвиг, но не само това. След последната точка срещу Италия (б.

р. на полуфинала) се разплаках, защото там бях като жури и нямаше как да си изразявам емоциите като фен. И като стана последната точка просто не издържах, наистина беше страхотно. Тези момичета показаха какво означава да вярваш в себе си, какво означава да играеш задружно и показаха на всички нагледно, че когато състезатели, щаб и всички заедно са обединени, резултатите ще дойдат. Това, което направиха, както каза и Тони Зетова, още не го осъзнаваме, но ще се говори дълги години за него – специално мачът срещу Италия и за обрата, който направихме от 10:14 в тайбрека. И след това както изиграха финалния мач, мисля, че много от другите отбори трябва да вземат пример как се реагира в такива ситуации и как само сплотени заедно нещата могат да се получат“, призна Ганев пред Sportal.bg.

„Ние си говорихме с Тони Зетова преди да започне това първенство и тя ми каза: „На мен най-важни са ми първите два мача с Германия и Турция, защото там трябва да се преборим.“ Но аз изгледах абсолютно всички мачове на стриймовете, които предлагаха, и след третия мач в Гърция ми се обади журито, който беше там и ми вика: „Любо, да знаеш твоят отбор играят много добре и могат да станат европейски шампиони.“ И вече, когато победихме Полша, аз бях 100% убеден, че този отбор освен да достигне до финалната четворка, ще направи и нещо повече и ще спечели медал. Независимо, че направихме загуба срещу Унгария в последния мач и загубихме първото място с 20-ина точка от отбора на Полша, Господ си знае работата, може би беше и за добре, защото срещнахме италианките, с които бяхме направили 3 контролни мача преди това и бяхме ги победили. Срещнахме ги на полуфинала и с играта на момичетата, с късмета, който имахме и с Божията помощ, успяхме да спечелим този мач и след това всичко пред нас беше открито. Аз наистина съм горд с тези момичета. Всички плакахме след спечелването на европейската титла. Наистина го заслужават. И пак повтарям, всички трябва да си вземем пример от тях как само заедно всички гледайки в една цел, резултатите ще дойдат“, сподели още президентът на федерацията.

Последвайте каналите ни в: