Десислава Величкова: Бяхме пасивни! Искам момчетата да се съберат и да излезем с по-голямо настроение и желание за игра

Селекционерът на националния отбор на България за юноши до 18 години Десислава Величкова призна след втората поредна загуба на ЕвроВолей 2024, на което сме домакини, от Турция с 0:3 гейма, че са били пасивни. Величкова допълни, че иска момчетата да се съберат и да излязат с по-голямо настроение и желание за игра в оставащите два мача от групата.

„Не се получиха нещата. Не бихме хубав начален удар както се бяхме разбрали.

Нямахме много агресия в атака, докато турските момчета играха добре. И във важните моменти направихме грешки. Да, оправдаха се притесненията ни, защото нашата група е изключително силна, няма слаби отбори и то се видя. Просто не направихме това, което трябва, във важните моменти. В този мач те бяха по-агресивни, търсеха и искаха победата, играха много по-добре в защита от нас, раздаваха се за всяка една точка и това направи разликата за съжаление“, сподели Величкова пред Sportal.bg след срещата.

„И аз си задавам въпроса защо не можем да разгърнем потенциала си и толкова ли е голямо притеснението и стъписването, защото в контролните срещи показахме една игра, а сега съвсем друга. Не мога да си го обясня и аз. Много ми е неприятно, но фактите са такива – който иска повече победата, той я получава. Ние в този мач бяхме пасивни.“

„Ще пробваме и ще излезем по най-добрия начин в следващите два мача, които са ни останали. Искам момчетата да се съберат и да излезем с по-голямо настроение и желание за игра. Това искам!“, завърши селекционерът на България.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Владимир Иванов