Ел Джемили сам поискал трансфер

Халфът на Левски Джавад Ел Джемили сам е поискал от ръководството да бъде продаден, тъй като не се вижда в новата схема на треньора Станислав Генчев. Самият наставник обаче държи мароканецът да остане, тъй като е сред най-класните играчи в състава му. Той е имал няколко разговора с Ел Джемили, в които му е обяснил какво иска от него, на каква позиция ще играе и изобщо как може да се впише в титулярния състав. Ел Джемили обаче не е останал доволен от опциите и не си предстява, че може да играе в новата схема, налагана от треньора.

Идеята на Генчев е била мароканецът да си партнира с Марин Петков в офанзивната част на халфовата линия. Футболистът обаче иска повече свобода и възможност да атакува вратата на съперника.

Контролите засега показват, че Ел Джемили няма да бъде титуляр. Той не взе участие в мача с Арда, макар че загряваше отстрани. Генчев обаче не го пусна, ясно показвайки мнението си за моментното му състояние.

Веднага след края на миналия сезон Ел Джемили бе в полезрението на няколко клуба. Той бе свързван с кипърския АПОЕЛ (Никозия) и с турския Фатих Карагюмрок. В момента на „Герена“ разглеждат оферти за него и до края на трансферния прозорез е много вероятно да се стигне до раздяла. Твърди се, че вече е пристигнало предложение на стойност 500 хил. евро, но шефовете засега не смятат да го приемат. Те първо не искат да се разделят за толкова малко пари с младия и перспективен футболист, а освен това искат да изчакат и последното решение на Станислав Генчев дали ще разчита на него през следващата кампания. Договорът на 21-годишния футболист изтича в края на следващата година и би било грешка Левски да го продаде за минимална сума в този момент.

„Мач Телеграф“

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Sportal.bg