Фурор за националите ни по бокс в Сараево

Истински фурор постигнаха българските боксьори на Европейското първенство за юноши и девойки в Сараево. Петима от седемте ни представители днес записаха победи на ринга в столицата на Босна и Херцеговина. Под наставленията на Стойка Кръстева, Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов те се класираха за 1/4-финалите и вече са на една стъпка от медалите.

В категория до 50 килограма Антонио Дамянов срази с 4:1 точки Кевин Фейер (Словакия).

Талантът ни ще срещне в четвъртък Роман Спак (Молдова) за място на полуфиналите. При 52-килограмовите Георги Гълъбов не остави шанс на литовеца Емилис Мураускас и ще играе на 27 юни с Вук Берклович (Сърбия). Янко Илиев (54 кг) от своя страна преодоля без затруднения Дор Павловски (Израел) и в четвъртък ще премери сили с Кристиан Харасник (Словакия).

В категория до 57 килограма победа постигна и Джан Ахмедов. Той се справи убедително с Филип Кларич (Хърватия), а следващото му препятствие по пътя към медалите е Никола Богатиноски (Сърбия). По подобен начин се разви срещата и на Владимир Давидов (60 кг). Той се наложи категорично над представителя на домакините Тарик Хурич и на 27 юни го чака двубой с Флорин Улмеяну (Румъния).

За съжаление в много оспорван двубой Георги Станков (48 кг) отстъпи на молдовеца Васили Бузаижи с 2:3 съдийски гласа. При 66-килограмовите пък Максим Кирилов загуби с 0:5 от албанеца Ридуан Гаши.

Последвайте каналите ни в: