България U18 тръгна с еспресна победа на Балканиадата за девойки

Вихрено начало за националния отбор на България за девойки до 18 години на Балканското първенство в Тирана (Албания). За около час селекцията на Антонина Зетова взе чиста победа над Румъния с 3:0 (25:16, 26:24, 25:15) в първата си среща от Група А.

Утре (19 юни) българските момичета излизат срещу домакините от Албания за втората си среща, като мачът от 21,30 часа българско време.

Треньорският щаб заложи на стартов състав: Димана Иванова, Калина Венева, Вяра Парапунова, Никол Окоро, Деница Ангелова, Дарина Нанева и Виктория Нинова – либеро.

Младите ни „лъвици“ се затрудниха единствено в края на втората част. В първата те навлизаха постепенно в срещата и трупаха своя аванс. Стигнаха до геймбол при 24:16, а румънките пратиха топката в аут при следващата си контраатака. Втората част тръгна отново с увереност в играта на българските девойки и убедително водачество, което на момент бе 7 точки при 17:10. След това България позволи на румънките да изравнят при 22:22 и дори да поведат с 1 точка, но все пак удържа в този кризистен момент и с три поредни точки и финална атака на Никол Окоро измъкнаха гейма с 26:24.

Момичетата на Зетова взеха бележка от отпускането във втората част и започнаха много силно в третата, в която поведоха със 7:3. Треньорският щаб на Румъния взе прекъсване, но българската серия продължи и достигна до 8 поредни точки при 11:3. Румъния отново поиска тайм-аут и след него поредицата ни бе спряна, но не и устрема. Разликата бързо стана двуцифрена, а с това България затвори и срещата след 25:15 и 3:0.

Най-полезна от българския състав бе центърът Деница Ангелова с 16 точки (2 аса и 1 блокада). С 12 точки се отчете Никол Окоро, а 9 точки добави Дарина Нанева.

Последвайте каналите ни в: