Платиха рекордна сума за кола на онлайн търг СНИМКИ

Суперавтомобилът Lamborghini Veneno от 2015 г. беше продаден на търга SBX в Дубай. За рядката кола са платени 6 милиона долара, което е рекордна сума за онлайн търгове, съобщава Carscoops.

Интересното е, че дълго време в един от автокъщите в Дубай точно този Lamborghini Veneno Roadster се продаваше за 9,5 милиона долара, но нямаше купувачи, готови да платят тази сума.

Високата цена на Lamborghini Veneno се дължи на факта, че това е рядък и ексклузивен модел, създаден за 50-годишнината на италианската марка. Общо са произведени само 4 от тези купета и 9 кабриолета Roadster. Като нови те струват от 3,5 милиона долара.

Veneno е базиран на Lamborghini Aventador, но има изцяло нова каросерия от въглеродни влакна с агресивен дизайн, в стила на бомбардировача F-117 Stealth.

Суперавтомобилът Lamborghini Veneno е оборудван с 6,5-литров V12 с мощност от 750 к.с. Със 7-степенен робот като скоростна кутия, той може да ускори до 100 км/ч за 2,9 секунди и да достигне 355 км/ч.

Този конкретен Lamborghini Veneno Roadster е вторият в серията. Той се отличава със зелена вътрешна облицовка и декор. Пробегът на автомобила е само 3500 км.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!