Най-мразената красавица

Човек трябва да е луд за да презира това красиво младо момиче, но уви, Кендал Джоунс е една от най-мразените красавици в интернет пространството. Но как е възможно това? А и точно ние от TheMainline да го коментираме, имайки предвид с каква страст и желание пишем за красивите жени по света…

Сега ще изясним причината за тази неприязън към нея. Кендъл е от семейство на ловци и разказва, че е започнала с лова още на 13-годишна възраст. Първото животно, което е убила е бял носорог… Сега разбирате, защо не е много харесвана в интернет.

Тя обича да позира след успешен лов грейнала от радост, понякога прегръщайки или галейки мъртвото животно до себе си. Също така момичето твърди, че е ловецът, който в най-ранна възраст е убил животно от голямата петица (бял носорог, лъв, кафърски бивол, леопард и африкански слон) – имала ги е на сметката си още на 14 г., с безценната помощ на своя баща, който също е ловец.

Логично, негодуванието срещу нея изригна веднага щом Джоунс стана популярна в средата на 2014 г. Във Facebook тя събира както хиляди харесвания, така и купища коментари, в които бива порицавана, обиждана и заплашвана.

Сред коментиращите постоянно се води спорът за смисъла от ловуването и за начина, по който Кендал възприема вършеното от нея – като кариера, през която записва определени постижения.

Активисти от организации за защита на животните реагираха и направиха петиция Джоунс да изтрие противоречивите снимки от Facebook. В крайна сметка от социалната мрежа реагираха и свалиха част от докладваните за неподходящо съдържание фотографии.

Друга петиция от жител на Кейптаун целеше да забрани на Кендал Джоунс повече да ловува на територията на Африка – и успя да събере 150 хил. подписа. Междувременно обаче девойката си циментира място в ловните среди, създаде свое онлайн шоу в YouTube канала си, беше широко отразена от медиите и покрай заниманията си явно рекламира поне няколко марки.

Освен това далеч не всички са възмутени от нея.

Facebook страницата й има над 910 000 харесвания и привлича и позитивни коментари, а самата Кендал неведнъж се е защитавала от нападките.

Понякога го прави с лаконичното „Аз съм ловец. Това е законно. Преодолейте го.“, друг път обяснява, че ловува чрез „честно преследване“ на дивеча и че понякога популацията на животните трябва да бъде контролирана. „Всъщност ловците са най-големите природозащитници“, обяснява Джоунс в едно интервю за New York Daily News, „Ние искаме популацията на животни да расте и да процъфтява“.

Вече съществуват и няколко по-обширни публикации в нейна защита. „Много анализатори и учени, които реално са изследвали популацията в дивата природа на Африка, от години достигат до следния извод: Най-ефективният начин да се запазят застрашените видове, и даже да се превърнат в незастрашени, е да бъде създаден пазар за тях, а местните жители в техните страни да бъдат поощрявани да ги опазват“, пише в LA Times блогърката Шарлот Алън.

„Един от начините за поощряване е именно да бъде позволен ограниченият лов, с ловци като Джоунс и нейния баща, които плащат големи суми на отделни хора и организации за привилегията да прибират дивеч“.
Самата Кендал Джоунс потвърждава, че парите, които дава за лов, отиват отчасти за правителството на държавата и отчасти за притежателя на съответното стопанство, за да бъде поощряван той да продължи да отглежда животни в него.

Тя обяснява и че понякога не убива животните, а просто ги упоява, за да могат те да претърпят необходима лекарска намеса или да бъдат вкарани в база данни с цел ограничаване на бракониерството.

„Всъщност давам своя принос в опазването на животните“, категорична е Джоунс.

Някои от нейните привърженици стигат дотам да я определят като „невинна жертва на антиловните активисти „. Други предполагат, че омразата се изсипва върух нея, защото е младо момиче и не отговаря на изградените представи за ловците. Противниците й обаче твърдят друго: „Откъдето и да го погледнеш, като видиш човек да се усмихва при смъртта на едно величествено животно, няма как да не се отвратиш“.

Кендал Джоунс редовно казва, че неприятелите й няма да я разколебаят и продължава да се хвали със своите постижения. Скорошна нейна публикация я изобразява с мъртво животно от семейство котки, до което тя позира с широката си усмивка и с хаштаг #kittykatdown.

Коментарите под снимката са 46 000, повечето укорителни, някои доста нецензурни. Най-мекият от тях гласи: „Караш дори Доналд Тръмп да изглежда приятен човек“.