Теди Александрова влуди еротоманите с музиката си

Отне ми известно време, докато измисля заглавие, което хем да подхожда, хем да не прекалява за описанието на новата песен на Теди Александрова – „Чалга пеперудки“.

Българският поп-фолк от няколко години страда от някаква болест, благодарение на която линее с всеки изминал ден, с всяка следваща песен, с всеки нов музикален изпълнител. Причините за това може да са безброй, а днес чуваме една песен, която е взела всичко най-лошо, събрала го е в едно, разбъркала го е с големия черпак и го е сервирала горещо на зрителя.

Започвам малко гадно, но възнамерявам плавно да ви споделя положителното си мнение за „Чалга пеперудки“, тъй като оказва се, че две лоши, правят едно добро.

Какво е доброто в тази песен ли? Доброто е, че залага изцяло и без колебания на повърхностното, сякаш за да докаже на хората, че те се интересуват именно от това, което е на повърхността и то без да влагат и капчица смисъл във всичко останало.

Текстът към песента представлява една вихрушка от стереотипни фрази, които подхождат повече на рап парче, което адресира недоволството си към самата чалга. Неслучайно и Теди Александрова се опитва да рапира за кратко, макар и не до там сполучливо. Музиката е класическа за стила с много дайрета и тъпани, за да подканя слушателите да щракат с пръсти и да клатят снаги по дискотеките в Студентски град.

Видеото представлява една голяма пародийна сцена с основен акцент към сексапилното тяло на певицата. В него тя се появява на политическа трибуна с невзрачна охрана, а миг по-късно е възседнала една количка от Lidl, на която я вози едрогърда… не знам и аз точно в каква роля влиза момичето, но е важно, че е доста надарено в областта на гърдите.

Съчетанието от тези неща ни дава едно парче, което ни кара да повдигаме вежди в недоумение, породено от новите дълбини на музикалното изкуство, но парадоксът е такъв, че щем не щем започваме да се клатим опиянени от ритъма и да припяваме бедния текст, в който повтаряме глуповато „Дааа, дааа, дааа, дааа!“

Препоръчвам ви да изгледате пълните 4 минути и половина от „Чалга пеперудки“, защото съм сигурен, че ще изругаете десетина пъти, след което ще си я пуснете пак и пак, и пак, а най-вероятно ще озвучите новогодишната си нощ на няколко пъти с нея, но естествено без да отделяте поглед от клипа, защото Теди определено дава храна за очите.

Автор: Десислав Янкулов