Симеон Аданов спечели втора титла от любителския ITL 250

Симеон Аданов триумфира на любителския Maleeva Winter Night ITL 250 след оспорван мач срещу Милен Георгиев. Това е втора титла за Симеон в категорията след купата на 4 Night Tour 250 | Barocco през 2022 г. и трета титла в кариерата му, като част от Интерактив Тенис.

Победата е повече от заслужена и очаквана, след страхотното представяне последните две седмици на ТК “Малееви”.

Симеон даде сериозна заявка за спечелването на турнира още с класирането си за полуфинала, където го очакваше поставеният под #3 – Андрей Андреев. Аданов поднесе изненадата с резултат 6:3 и си осигури място във финалната двойка.

Другият финалист – Милен Георгиев си осигури място на финала с победа над претендента за титлата – Валентин Бонев. До този момент, двамата не се бяха срещали официален мач на турнир на Интерактив Тенис и очакванията бяха, че Бонев да продължи напред. Поставеният под #1 в схемата Вальо се бореше до последно, но Георгиев беше по-добрият играч в тази среща и затвори мача при 6:4.

Финалният двубой на Maleeva Winter Night

Симеон Аданов спечели жребия и избра да сервира за началото на мача. Той успя бързо да затвори сервис гейма си, като не допусна нито една точка. При 2:2 Аданов сервира, но Георгиев направи пробив, а след това взе своя сервиз гейм на нула и поведе с 4:2. Изглеждаше, че Милен има всички шансове да спечели двубоя, защото в категория ITL 250 форматът на срещите е един сет до 6. Но Симеон настъпи здраво, направи пробив и изравни до 4:4. От тук вече всичко беше възможно, но Милен започна да прави непредизвикани грешки и Аданов спечели мача с 7:5.

“Усетих, че може би има шанс да не стигнем до тайбрек, но до последно не бях сигурен как ще се получат нещата. Играли сме с Милен и преди, бил ме е и знаех, че няма да ми е никак лесно днес. Но се възползвах от настилката, и след титлата на хард, надявам се скоро и титла на клей да мога да достигна.“, сподели победителят Аданов, след триумфа.

Последвайте каналите ни в: