Тиафо и Пол достигнаха до четвъртфиналите в Делрей Бийч

Вторият поставен Франсис Тиафо (САЩ) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Делрей Бийч (САЩ) с награден фонд 661 585 долара. В битка между двама от бившите шампиони в надпреварата Тиафо, който спечели трофея през 2018 година, се наложи над молдовеца Раду Албот (2019) със 7:6(5), 7:6(4) след близо два часа игра.

В спор за класиране на полуфиналите Франсис Тиафо ще се изправи срещу 21-годишния италианец Флавио Коболи, елиминирал представителя на домакините Закари Свайда с 6:4, 6:7(1), 6:2.

Напред продължава и третият в схемата Томи Пол (САЩ). Шампионът от Далас продължи своята победна серия на родна земя, като направи обрат срещу сънародника си Алекс Микелсен, надигравайки го с 5:7, 6:4, 7:6(4).

След тричасовият трилър, изпълнен с много обрати, Пол достигна до своя 30-ти четвъртфинал в тура на АТР и своя 24-ти на твърда настилка.

“Това беше луд мач, който продължи малко по-дълго, отколкото бих искал. Алекс е страхотен играч, който прави нещата супер сложни за опонента му. Трудно е да пробиеш сервиса му, трудно е да го победиш от бекхенд към бекхенд. Той се подобрява с всяка изминала седмица и със сигурност ще бъде в тура дълго време”, заяви Пол.

Той направи 15 аса и спаси девет от 11 точки за пробив в мача, включително две ключови при 2:3 във втория и третия сет. Той записа 35 уинъра според статистиката и спечели 14 от 17-те си излизания на мрежата.

Съперник на Томи Пол на четвъртфиналите ще бъде австралиецът Джордан Томпсън, който победи Рафаел Надал в Бризбън миналия месец. Той се класира за 20-ия си четвъртфинал след успех с 6:2, 6:2 срещу американския квалификант Николас Морено Де Алборан.

Последвайте каналите ни в: