Ива Дарданова вдигна купата на Ladies Night ITL 500

След драматичен финал, Ива Дарданова успя да запише победа срещу Искра Бочева и да вдигне купата на първия вечерен турнир само за жени – 15:40 Ladies Night ITL 500. Заедно с титлата, Дарданова ще прибави и 500 точки за националното класиране на Интерактив Тенис, а в понеделник тя временно ще оглави ранглистата при жените.

Поздравления за финалната двойка Ива Дарданова и Искра Бочева, които успяха да се класират до тази фаза след оспорваните полуфинали. Ива надви поставената под #1 в схемата Светослава Дамянова с 4:2 1:4 5:10, а Искра Бочева записа победа срещу Милена Димова след мач продължил почти 1 час и резултат 1:4 4:3 12:10.

Финалът на 15:40 Ladies Night ITL 500

Срещата на кортовете на софийския ТК “15:40” започна без напрежение, но Ива показа по-стабилна игра и затвори първата част 4:2. Не така обаче се разви вторият сет. Двете играеха точка за точка и всяка взе сервиз гейма си, но при 2:2 Ива успя да направи пробив и поведе с 3:2.

В заключителния сет, Искра показа още повече борбеност и търпение и бяхме свидетели на много дълги разигравания. Дарданова пропусна да реализира 7 възможности за затваряне на мача, но все пак късмета бе на нейна страна на финала срещу Бочева. Ива успя да затвори гейма и мача с 4:2 и да вдигне първата си купа за сезон 2024.

“С Искра тръгнах стабилно във втората част, след изпуснатите 7 възможности за затваряне на мача. За малко беше да обърне мача. Страхотни разигравания. Надявам се да се виждаме по-често, да има повече момичета, които да участват. Мога да обобщя турнира като страхотна атмосфера, феърплей, положително настроение и емоции.”, сподели победителката след финала на ТК “15:40”.

Интерактив Тенис кани всички дами, независимо от нивото ви на игра, да се включват в предстоящите турнири, за да се забавляват, докато играят любимия спорт. Както казва Ива:

“За нас, по-опитните, е привилегия да играем с нови момичета и ще бъде забавно. С нови и интересни партньори е много по-забавно от това да играем само познати.”

Следващият турнир само за жени, ще бъде по случай 8-ми март и ще се проведе на кортовете на ТК “Малееви”. Всички, които искат да се включат в надпреварата, могат да следят сайта на Интерактив Тенис за новини – www.interactive-tennis.com.

Последвайте каналите ни в: