Какво представлява имението на Бил Гейтс

Няма човек на Земята, който да не е чувал за Бил Гейтс. Но какво знаем за имението му. Ще започнем с цената – 123 милиона долара струва цялата му резиденцията. Да бъде завършена е отнело 7 години.

Площта, която заема е 66 000 квадратни метра и се намира в Медина Вашингтон.

Какво друго има:

Гейтс има любимо дърво, което си има собствена напоителна система. 24 часа в денонощието, тази система се грижи за дървото. Ако му е прекалено мокро го изсушава, а ако е изсъхнала почвата, се напоява от системата.

Гараж за 23 броя коли. Като половината от този гараж е изцяло от бетон и неръждаема стомана. Тази половина събира 10 коли.

Използва модела от къщите на „Хобит“, като си прави специални хълмчета, в които има помещения с перфектна температура.

Библиотеката му е огромна. 2 100 кв. м. Където в нея има две скрити библиотеки. Книгите, които има вътре са хиляди, като една от тях е ръкописът на Да Винчи за 31 милиона. На входа на библиотеката има надпис, цитат от книгата „Великият Гетсби“.

Басейнът е 3 900 кв. метра. Плувците могат да плуват и под голямо дебело стъкло, което води до тераса. В басейна има и подводна музикална система, която звучи под вода.

Къщата е с 24 бани, 10 от които са с всички екстри.

Стените му са от екрани, с един бутон може да сме целят Wallpaper, който обхваща къщата. Цената е 80 000 долара. Колкото до картинките, които използва, Гейтс е платил 150 000 долара на фотографи за да ги притежава.

Има си и частна плажна ивица, на бреговете на Санта Лусия

Къщата е с 6 кухни.

В една от стаите, тава е много висок, около 20 фута. В тази стая има един голям батут и нищо повече. Ако искате да поскачате малко, просто отивате и скачате.

Имението може да настани около 200 гости.

И накрая система за комфорт на гостите. Всеки гост получава pin карта и където и да отиде може да промени системата по неговите изисквания. Като температура, осветление, музика или картинки. В която и стая да отиде, не е нужно да се пренастройва всичко, а само с едно цъкане на пин картата, стая е оборудвана по стандарт на госта.