Как да се забавляваме по празниците

По празните човек обича да се забавлява, но понякога не става така. Всички сме имали, така наречените „Скучна Коледа“ и „Скучна Нова година“, но каква е причината за това? Почивни дни, приятели, семейство, храна, разговори… би трябвало да е забавно, но понякога не се получава така, както ни се иска. Ние от The Mainline намерихме, няколко интересни игри, които винаги може да практикувате, когато ви стане скучно.

На кого е посланието!

Всеки от присъстващите написва по едно послание за новата година („спортувай“, „ яж по-добре“, „спи повече“, „красивей“) и го слага в купа или буркан.

След като се получат точно толкова листчета, колкото са и хората, всеки си тегли по едно „късметче“ и го поставя така, че всички останали да могат да го виждат, но той – не. След това започвате да обикаляте между хората и да им задавате въпроси, свързани с разгадаване на посланието. Отговорите, които ще получавате, трябва да бъдат само с „да“ или „не“.

Най-доброто парти!

Тази игра е идеална за случаите, в които купонджиите не се познават добре. Всеки споделя пред останалите кое е било най-хубавото новогодишно парти, на което е присъствал – две от нещата, които казва, трябва да са истина и едно – измислица. Останалите пък трябва да познаят коя история не е истинска.

Допълни песента!

Разпечатвате си от интернет текст на някое много популярно парче и оставяте празни места в текста. След това влизате в стаята, показвате листа на останалите и всички започват да гадаят за думите.

Наредете пъзела!

Избирате си снимка от списание, снимка на събитие или личност, която най-много се е въртяла из медиите през годината. Нарязвате я на парченца, а после, заедно с останалите, се опитвате да я сглобите.

Кое е съкращението?

Играчите се разделят на групи и им се дават съкращения на фрази, всяка от които да бъде на тема Коледа или Нова Година. След това идва забавната част – да отгатнете какво означава съкращението. Например: Н.С.Л.Г.?(не сте ли гладни?)

Това са само няколко примера, какво може да правите по празниците.  Най-важното е да се отпуснете и да се забавлявате. Дори и най-глупавата игра може да ви направи щастливи, стига да искате.