Деветима българи се качват на ринга на BKFC през март

Деветима българи ще участват на втората галавечер бойната верига “Bare Knuckle Fighting Championship” в България.

Феновете на бойните спортове ще имат възможността да наблюдават уменията на петима бойци, които вече участваха в историческото първо шоу бокс без ръкавици у нас през ноември, 2023-а. Трима от тях са българи. Новината бе съобщена от Спортната Джунгле/ www.

jungle.bg. В информацията се допълва, че ММА боецът Станой Табаков ще дебютира за BKFC на предстоящото издание в София, а съперник на българина ще бъде чехът Петр Беранек. Табаков за последно стъпи на ринга преди пет години.

Петр Беранек, има 15 победи (8 с нокаут, 6 със събмишън) и 12 загуби по правилата на ММА. Той беше прекъснал с бойните спортове за няколко години, но през 2023-а се завърна, за да се бие по правилата на бокса без ръкавици. За последно той нокаутира Михал Залинко в първия рунд в нашумялата верига „Крали Улице“.

Бойното шоу ще се проведе на 22-и март в столичната зала „Арена София“. За това издание са планирани 12 срещи. Сред тях ще има и женска битка.

Припомняме, че организаторите вече обявиха основния двубой за събитието между Калоян Колев и Тони Маркулев. Срещата е в полутежка категория.

Последвайте канала ни в