Да си върнем желанието за секс

Всяка трета жена страда от намалено желание за секс. Защо става така? Колкото и тъжно да звучи, нещата, които могат да затворят краката на жената, са грижите – за децата, работата, близките хора, домашните ангажименти. И не става въпрос за физическо изтощение, а за претоварена психика. Когато дойде време за лягане, единственото, от което съзнанието има нужда е сън, защото, докато спи, то не мисли за нищо.

Събуди ли се – веднага започва да си съставя планове за това как да съчетае служебните със семейните задължения.

Липсата на сексуално желание се среща по-често при жените, но, както показва изследването, представителите на силния пол също страдат от това. Има много алтернативни лечения, чрез които можете да се освободите от стреса, да намалите тревожността си и да се почувствате като в „доброто старо време“.  Ето ги и тях.

1.Акупунктура

Първият ни съвет е, ако ще пробвате този метод потърсете специалист!

Освен, че има много големи ползи за цялостното здраве, акупунктурата може дори да стимулира либидото, защото лекува причините за сексуалната дисфункция, а именно ранна менопауза, повишено тегло, емоционални проблеми, казва д-р Джосуик. Акупунктурата може да бъде полезна при решаването на проблеми, свързани с безплодие, вагинална сухота, импотентност и преждевременна еякулация.

2.Въздушен масаж

Чувствена стимулация без докосване – този метод може да увеличи неимоверно желанието за плътски удоволствия, стига да го прилагате правилно, според брачната специалистка Алисън.

Тя съветва да се „отпуснете на леглото с леко отворени крака и ръце. Може да сте облечени, но ако свалите дрехите, ще изпитате много по-голяма сила и наслада. След това отпуснете съзнанието си и се заслушайте. Всичко е енергия, съставено от частици, така че опитайте да си представите, че въздухът около вас е осезаем. Концентрирайте се върху всяка частица от тялото ви и започнете да чувствате докосването и вибрациите на въздуха. След като веднъж вече сте се почувствали невероятно, не се колебайте да си представите любовник/любовница, които прокарват пръсти по тялото ви. Най-добре е, ако масажистът/масажистката не са конкретни, а загадъчни личности, само ръце, които любвеобилно и внимателно подхранват с любовна сила тялото ви.” Ако правите този въздушен масаж за не по-малко от 15 минути, това ще ви помогне да се отървете от тревожността, прекаленото мислене и ще повдигне либидото.

3.Оргазмична медитация

При този процес партньорът гали клитора на жената. „Целта е не непременно да стигне до оргазъм, а вниманието да се насочи върху чувствата, вместо върху мисълта“, казва специалистката по запознанства Сюзън Казаменто. „Идеята е да се създаде по-дълбока връзка между двама души и да се увеличи жизнеността, увереността и енергията на тялото.“

4.Медитация

Тя е мощно средство са освобождаване от стреса, според Бретани Реймъс, главен редактор в sheknows.com. А липсата на стрес, както можете да се досетите, е предпоставка за насочване на вниманието към партньора до вас. Само няколко минути на ден могат да ви осигурят значително по-малко напрежение и доста повече удоволствие. Освен това, според някои проучвания, жени, които практикуват такъв тип медитация, само за 12 седмици стават много по-отзивчиви към сексуална стимулация.

5.Психотерапия

Сложете всички тревожни мисли в кутия, заключете я и изнесете от спалнята. Тази психотерапия помага изключително много за намаляване на тревожността, според д-р Фран Уолфиш. Тя е символичен ритуал преди секс, чрез който освобождавате съзнанието си, позволявайки му да изпита наслада.