Сърбия спечели група Е на „Юнайтед къп“, следва сблъсък с Австралия

Сърбия се класира на четвъртфиналите на тенис турнира за смесени двойки „Юнайтед къп“, след като Олга Данилович и Хамад Меджедович постигнаха победа с 4:6, 7:6(2), 10:8 срещу чехите Мириам Колоджейова и Петр Нуза в мача на смесени двойки. По-рано Новак Джокович спечели мача си на сингъл срещу Иржи Лехечка, а Данилович отстъпи на Маркета Вондроушова.

Сърбия спечели група Е и ще играе срещу победителя в група С Австралия в сряда.

Данилович и Меджедович започнаха зле мача на смесени двойки. Сърбите загубиха първите четири гейма и отстъпиха в първия сет, но във втория стигнаха до тайбрек без грешки на собствен сервис. Те запазиха темпото и за решаващия 13-и гейм, в който отново бяха перфектни в подаването и направиха два мини-пробива за 7:2. В третия сет-тайбрек двата отбора си размениха по три мини-пробива до 8:8, но чехите направиха още една грешка и Данилович и Меджедович получиха първи мачпойнт, от който се възползваха на собствен сервис.

„Беше тежко и за тях, и за всички нас, които бяхме на трибуните“, заяви Джокович, който утре ще играе с Алекс Де Минор на сингъл. Той и Данилович са заявени на смесени двойки.

„Имаше много нерви, тъй като се нуждаехме от сет срещу отбор, който нямаше какво да губи. Двамата чехи са специалисти на двойки и играха наистина много, много добре. Гордея се с нашите национали, защото вдигнаха нивото тогава, когато ставаше въпрос за бъдещето на Сърбия в турнира. Класираме се напред и само това има значение“.

Дона Векич пък победи с 6:2, 3:6, 6:1 Аранча Рус и Хърватия спечели също с 2-1 победи срещу Нидерландия в мач между втория и третия в група F. Двата отбора са с по победа и поражение, какъвто е активът и на първенеца в потока Норвегия, който продължава на четвъртфиналите с повече спечелени двубои.

Съперник на норвежкия състав ще бъде победителят в група D, където са Франция, Германия и Италия.

Последвайте канала ни в