Сексът по празниците е най-важен

Какво се случва около празниците -Пазаруване, готвене, партита и семейни сбирки – това е обичайният сценарий в почивните празнични дни и, за съжаление, почти всеки става „жертва“.

Стига сме жертвали интимния си живот само, защото сме много заети покрай посрещането на празниците. Именно това са дните, в които е жизненоважно да се отдадем на секс!

 „Сексът действа като противоотрова срещу шума, суетата, безумното пазаруване и купищата семейни задължения по време на зимните празници. Разбира се, става и с медитация, но няма да получите оргазъм…“, казва американската сексоложка д-р Керъл Куийн.

Защо сексът по време на празниците е по-важен от всякога?

  1. Защото това е най-сигурния път, по който може да почувствате силата на хормоните на щастието. Ако сте напрегнати, ще се освободите от емоционалния стрес чрез физическо изразяване на любов и удоволствие.
  2. Сексът е чудесен начин да си припомните, че сте възрастни. Добре е да намерите време, в което да останете насаме с любимия човек – от жизненоважно значение е за вашата връзка, тъй като така си напомняте един на друг защо сте заедно и какво ви свързва.
  3. Сексът ви помага да бъдете във форма. Доказано е, че сексът е вид кардио упражнение, при което може да изгорите между 85 и 250 калории, в зависимост от времетраенето на „упражненията“.
  4. Сексът дава магическото чувство за копнеж. Това е идеален шанс да си върнете магията на Коледа, която сте имали като дете, само че по малко по-различен начин.