Световна обиколка чака „лъвиците“ в Лигата на нациите догодина

Женският национален отбор на България по волейбол ще има доста дълги пътувания в Лигата на нациите през 2024 година. Това стана ясно, след като FIVB обяви домакините и участниците във всеки един турнир от предварителната фаза.

Воденият от Лоренцо Мичели тим ще стартира надпреварата в Анталия (Турция) между 14 и 19 май. В турския курорт ще участват още тимовете на Италия, Полша, Япония, Германия, Нидерландия и Франция.

Във втората състезателна седмица (28 май 2 юни) „лъвиците“ ще бъдат в Арлингтън (Тексас), където ще участват домакина САЩ, Турция, Сърбия, Полша, Германия, Канада и Южна Корея. Световното турне на женският ни национален тим ще завърши в Хонконг (Китай) между 11 и 16 юни, където ще участват тимовете на Китай, Турция, Бразилия, Полша, Доминиканска Република, Германия и Тайланд.

Форматът на VNL предвижда всеки отбор да изиграе общо 12 двубоя в предварителната фаза (по 4 на седмица). В нейния край се прави общо класиране и най-добрите седем плюс домакина се класират за финалната осмица. Домакинът на финалите и точните съперници на всеки един тим ще бъдат обявени на по-късен етап.

Последвайте канала ни в