Волейболистите на Хебър за последно са взимали пари през август или септември

Следващите две седмици ще са решаващи за съдбата на волейболния вицешампион Хебър.

Община Пазарджик няма възможност да отпусне пари поне до февруари, което прави бъдещето на отбора неясно.

Пред “Тема Спорт” кметът Петър Куленски заяви, че сметките на неговата институция са запорирани.

“В момента усилията на общината са насочени към най-необходимите нужди, свързани със снегопочистването, сметосъбирането, плащане на осветление – важните за града дейности.

За съжаление на този етап няма как да отпуснем пари за клуба, категоричен беше градоначалникът – Натрупани са много задължения от ръководството на бившия кмет Тодор Попов. Играчите за последно са взимали пари през август.”

Последната информация обаче бе опровергана от играчи на клуба, които потвърдиха, че са взимали възнагражденията си за септември.

Тримата италианци – Джулио Саби, Микеле Баранович и Якопо Масари, се завърнаха в родината си и вече си имат нови отбори.

На този етап треньорът Алберто Джулиани остава, като със сигурност ще води тренировките на тима до понеделник, но предстоящите му действия са обвити в мъгла.

Сега клубът разчита на контактите на бившия кмет Тодор Попов за намиране на спонсори и свежи пари, които да гарантират запазването на отбора поне до края на сезона.

“Ситуацията е патова – коментира президентът Александър Иванов. – Имаме уверени от спонсори, че ще помагат, но те разчитат и на подкрепа от общината, а такава до февруари не се очаква. Надявам се, че в следващите две седмици ще имаме информация как продълъжават нещата”.

Последвайте канала ни в