Ломаченко и Камбосос са близо до сделка за битка в Австралия

Бившият световен шампион по бокс в лека категория за професионалисти Джордж Камбосос съобщи, че преговорите за двубой между него и друг бивш властелин в дивизията, Василий Ломачнеко, са на финалната права.

Австралиецът се надява в двубоя между тях да бъде заложена титлата на Световната боксова федерация (IBF). Спряганите локации за домакин на сблъсъка са Пърт, Сидни и Аделейд.

“Страхотно е, че има такъв голям интерес за битка между мен и Лома.

Почти сме завършили сделката. Пърт е най-вероятната локация за двубоя, но Сидни и Аделейд също представляват интерес за нас. Където и да се състои тази битка, тя е гарантирано зрелище”, заяви 30-годишният боксьор за “The Ring”.

В 23 професионални двубоя Камбосос има 2 загуби. И двете поражения са му нанесени от Девин Хейни с единодушно съдийско решение. Спортистът от Сидни се завърна с победа на ринга през юли, когато надви Макси Хюс е неединодушно съдийско решение.

Ломаченко също допусна поражение от Девин Хейни. В последната си изява на ринга двукратният олимпийски шампион изигра 12 рунда срещу непобедения 25-годишен американец, но загуби с единодушно съдийско решение. Това бе негова трета загуба в 20 професионални срещи.

Последвайте канала ни в