Дженифър Уидърстрън: Баща ми е причината, да се занимавам с фитнес

Фитнес моделът Дженифър Уидърстрън е жена, която заслужава възхищение. Фигурата ѝ е мечта за огромна част от мъжете и жените по света, но с тази разлика, че всеки си мисли за различно, когато гледа нейни снимки. Колегите от MuscleandFitness са се срещнали с нея, за да я поразпитат малко за живота ѝ и местата, от където черпи вдъхновение. Продължете нататък, за да я опознаете повече.

Кога за пръв път се запали по тренировките?

Отраснах, тренирайки гимнастика и по едно време започнах да вдигам тежести с баща ми. Той отиде на Gold’s Venice и се запозна с Арнолд, Франко и още куп величия, което мотивира и мен, за да започна да се занимавам с бодибилдинг. Спомням си, когато в училище дойде Организацията против наркотиците и ме попитаха кой е моят герой, аз им отговорих – Конан Варварина. Казах и на учителя си, че искам да стана седем пъти Мис Олимпия, защото Арнолд беше печелил Мистър Олимпия седем пъти. Тогава бях на 8. Учителят ми нямаше представа за какво говоря. Живеех в своя собствен свят.

Значи си била различна от останалите деца.

По някакъв начин. Другите деца бързаха към вкъщи, за да гледат определени телевизионни предавания, а аз тичах към залата или към дома, за да проверя как са минали различни бодибилдинг състезания. Да гледам снимки и резултати от Олимпия беше като Коледа за мен. Нямах плакати на момчешки групи на стената си, а такива на Арнолд, Кевин Леврон и Ленда Мъри.

Как се промениха тренировките ти през годините?

В началото тренирах основно функционалност, включително и когато бях хвъргач на чукове в Университета в Канзас. След колежа минах на друга скорост и започнах да тренирам за физика. Когато двата свята се сблъскаха в мен, научих много. Това ми даде възможност, да помогна на много хора, за да постигнат целите си.

И така ти се превърна в Американски Гладиатор. Коя е любимата ти история от там?

Един път на ринга бях приклещила в ъгъла едно момиче и ѝ се нахвърлих, приклещвайки я с крака. Чувствах, че всичко върви идеално и съм я победила. Но тя не искаше да се предаде и затова скачах върху нея и се клатех като откачена. Нямах представа как изглежда отстрани, докато Челси Лейтли не ми показа, че е направено клипче с порно музика към видеото. Победих, което беше супер, но не и без да се унижа публично по националната телевизия. Беше доста забавно, всъщност.

Сега се занимаваш с благотворителна дейност с 100xDevelopment Foundation.

След „Гладиатори“ се чудех –  „Ами сега, какво?“ Осъзнах, че развитието в живота не ми зависеше от това, колко дълго шоуто ще остане в ефир, а по-скоро в това да осъществявам предназначението си тук по най-добрия възможен начин. А именно – да съм в помощ на другите и да бъда ментор. Наистина вярвам, че всички сме тук, за да си помагаме един на друг. Целта на 100X Development Foundation е да се увери, че младите в неравностойно положение по света ще имат стабилен дом и добро образование, посредством спонсорство и доброволен труд. Бях много добре подкрепяна в живота си и получавах добри напътствия и затова сега искам да върна жеста. Освен всичко съм и силен поддръжник на армията и често правя доброволни турнета, за да повдигам морала на войниците и да отдавам нужната си почит. Скоро ще пътувам към Кувейт, за да подкрепя за трети път войските.

Автор: Десислав Янкулов Източник: MuscleandFitness