5 златни фитнес съвети

За фитнеса има още какво да се каже. До момента се ви показвали, тренировки, хранителни режими, съвети, правила, уроци и други, а сега решихме и да добавим малко полезни навика. Упоритите тренировки ще ви донесат по-бързо плодове,  така, че фитнеса изисква дисциплина. Ето и съветите.

1. Аеробните упражнения е винаги по-добре да се правят след тежките физически упражнения. Тоест започваме с „железата“ и след това бягаме на пътечката.

2. Две минути контрастен душ (топло – студено) са достатъчни, за да разпръснат млечната киселина в мускулите и да намалят болката след физическите упражнения. Така няма да имате мускулна треска.

3. 80 % от хормоните, отговарящи за възстановяването и растежа на мускулите, се произвеждат по време на сън. Ако спите по-малко от седем часа на ден, резултатът няма да оправдае усилията ви.

4. След тренировка задължително трябва да се яде. Оптималният вариант е пилешко филе със задушени зеленчуци или нещо подобно. Доза протеин на прах също ще ви свърши работа, но задължително се хранете след тренировка.

5. Не работе сами, дори и да знаете какво правите. По-добре се консултирайте със специалист, отколкото да разчитате на самостоятелни действия.