Как да скъсаш с нея без излишни драми

Едно от най-трудните неща в една връзка е да я прекратиш. Да, уж изглежда лесно, защото просто си казвате „Сбогом“ и се приключва, но никога не е така, когато става въпрос за чувства. Естествено, не говорим за онези мимолетни връзки, в които просто сте се изчукали 5-6 пъти и до там. Говорим за връзките, в които сте инвестирали времето и живота си.

  1. Винаги късайте очи в очи – Няма нищо по-болезнено от няколко думи в sms, в които няма и капчица емоция. Очният контакт е важен. Много важен! Най-малкото е заслужила да я прегърнеш и целунеш за един последен път. Че няма да остане приятели, няма и това е вън от всякакво съмнение, но е въпрос на чест да се сбогувате лично.
  2. Уважение – Доверието между хората се крепи на уважение. Това, че вече сексът не струва или тя си е избрала да търси късмета в чужбина не значи, че трябва да прекратиш всичко с лют публичен скандал. Изведи я някъде на хубаво заведение, дръж се джентълменски, както винаги си правел или просто бъди истински мъж, защото само те са способни на отдаване на почит към околните.
  3. Намери логика в раздялата – Чувствата, казват, трудно се описват с думи, но трудно не значи – невъзможно. Очевидно има неща, които не си готов да преглътнеш в името на връзката ви. Изясни си пред себе си, че решението е правилно и си изтъкни причините. После ѝ ги поднеси и я накарай да разбере, че си взел добре обмислено решение, а това не е нещо спонтанно.
  4. Винаги се поставяй на нейно място – Никак няма да е лесно, но се погледни в огледалото и виж дали си достатъчно искрен. Сълзите са една неизбежна част от раздялата, но направи така, че прегръдката ти да ѝ послужи за утеха, а не да те отблъсне и да отреагира с крясъци и писъци. Да, понякога това не е под твой контрол, но направи нужното, ако насреща имаш уравновесена жена, която е способна да понесе всичко с достойнство.
  5. Прекратете контактите си за известно време – Сексът на раздяла е ОК, но веднъж седмично да се виждате за обмяна на малко телесни сокове ще навреди много и на двете страни. „Очи, които не се виждате, се забравят.“ Дай ѝ възможност, да забрави за чувствата си към теб. След 2-3-4 месеца може не много случайно да се видите. Пак ви казвам – приятели едва ли ще станете, но маниерите на цивилизацията гласят, че никога не бива да се забравят хубавите моменти, а да се почитат. Почитайте добрите дни от миналото си. В тяхно име се поздравявайте на улицата с усмивка на лице.

Автор: Десислав Янкулов