Безценни съвети за постигане на мечтаната кариера

Не сме сигурни дали хората имат нужда от професионални съвети или не, но все пак решихме, че ще ви е интересно да направим такава статия. Ето 7 неща, които можеш да направиш, за да имаш по-добро професионално развитие.

 1.Задавай си труден въпрос

Понякога въпросите, чиито отговори са ти най-нужни, са тези, които оставяш настрана. Например: „Защо да сменя работата си?“ „Защо все още нямам повишение?“ Дори и отговорът, който търсиш не е този, който искаш, това е стартът ти към следващата стъпка.

 2.Намери си модел за подражание в мечтаната кариера

Без значение от това, какво искаш да постигнеш – смяна на кариерата, иновация, повишение, всичко е постижимо дори и от някой човек, който не е толкова креативен, колкото теб. За това помисли за някой нов метод и започни оттам. Някои интересни места, където хората са стигнали от точка А до точка Б? Има толкова много в интернет! Хората споделят успехите си и лесно можеш да разбереш как са го направили.

 3.Намери спонсор

Не винаги спонсорът трябва да помага финансово, в този случай ти трябва някой, който да те подкрепя. Този тип спонсори търсят възможности за теб, които да ти дадат тласък напред.

 4.Стреми се към високи постижения

Когато си нещастен в работата си и мислиш за смяна в кариерата, често можеш да получиш отказ. Но вършенето на недостатъчно работа ще се отрази зле на теб, на шефа ти, а дори и на проспекта ти за кариера. Именно затова трябва да мислиш иновативно, да се стараеш работата да е добре свършена.

 5.Стани експерт

Добре е, когато знаеш какво искаш да постигнеш. Търсиш лесен начин как да получиш репутация като експерт? Потърси места, където да вложиш своите уникални умения. След това, доброволствай в проекти където да се докажеш. Например, ако искаш да станеш експерт в рекламите, покажи на шефа си нови банери, флаери, листовки или просто сподели идеите си, а след това попитай за възможности където да ги осъществиш.

 6.Обличай се за работата, която искаш

Чувал си този съвет преди, но не си го взимал присърце? Истината е, че хората „съдят книгата по корицата“. Отнема само няколко секунди, за да направиш първо впечатление и то само по начина по който изглеждаш. Затова си създай стил на обличане съобразен с професията ти или с тази към която се стремиш. Това ще ти донесе нови възможности и ще изглеждаш по-отговорен.

7.Бъди реалист

Много хора си мислят, че щом открият мечтаната работа те непременно ще я заобичат и няма да имат никакви проблеми. За жалост не е така. Още щом намериш тази мечтана работа, ти трябва да обмислиш какво харесваш и какво не харесваш в нея. Именно за това е работа – плащат ти, за да я вършиш. Не позволявай на страхът от провала да ти въздейства и да ти пречи да постигнеш това, което искаш!