Бил Гейтс се обзалага за бъдещето на бедните страни

Всеизвестният Бил Гейтс е правил два залога в живота си. Единият е бил преди 40 години когато Бил Гейтс се обзалага, че софтуерът ще промени живота на хората. Тъй като резултатът вече е налице, знаем, че залогът е спечелен. Вторият залог Бил Гейтс прави този година в блога си и той гласи:

 „Животът на хората в бедните страни ще се подобри по-бързо в следващите 15 години, отколкото по всяко друго време в историята.

Техният живот ще се подобри повече от този на всеки друг.”

„Ние залагаме доверието си, времето и парите, с които разполагаме и искаме и други да се присъединят към нас, защото смятаме, че никога не е имало по-добро време, за ускоряване напредъка на тези хора и оказване на влияние върху целия свят”

Бизнесменът, който в момента се занимава предимно с благотворителност, пише още, че е страхотно, техниката да се развива и богатите да имат възмoжността да гледат филми на супер-екрани с мега висока резолюция. И все пак, той намира за още по-страхотно това, че същите супер-екрани ще направят възможни високо технологични, животоспасяващи операции.

Ето какво още предрича за бедните страни:

„По-добро здраве, броят на деца, умиращи в най-ранна детска възраст ще се намали драстично. Те ще имат безпрецедентни възможности да получават образование, да ядат питателна храна, да използват мобилно банкиране. Тези открития ще бъдат резултат от иновациите в областта на технологиите – от нови ваксини и по-устойчиви хранителни култури до много по-евтини смартфони и таблети – и чрез иновации, които позволяват всички тези хубави неща да достигат до повече хора.“

Тъй като България се води една от тези държави, ние определено, очакваме с нетърпение, резултатът от залога на Бил Гейтс. Ето и видеото: