Отборът на ЦСКА вече е в 2K заглавията

Отборът на ЦСКА зарадва феновете си геймъри. „Армейците“ съобщиха, че техният клуб вече ще може да бъде игран от всеки един привърженик на електронните спортове чрез най-успешния баскетболен симулатор на всички времена NBA 2K. Съставът ще участва във втория по сила европейски клубен турнир – 2K Европкупата, като тимът ще може да се контролира на NBA 2K23 за PlayStation 5, но също и на предстоящия NBA 2K24 за NextGen конзолите. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Време за баскетбол в София (@redsareback)

Именно „армейците“ са единственият български клуб, който има лиценз за 2К Еврокупата, като играчите могат да играят още с Балкан или с националния отбор на България в заглавието.

Запалените геймъри ще могат да разполагат с цялата селекция на Росен Барчовски във виртуална средна, като освен това ще могат да разглеждат и способностите на любимите си играчи, пресметнати според системата на 2K. 

„Червените“ ще домакинстват мачовете си в „Арена София“. Очаква се към редиците на отбора да бъдат добавяни още и още нови играчи от школата на ЦСКА. 

Електронните спортове стават все по-голямата част от европейската баскетболна сцена. Съвсем наскоро самият Александър Везенков взе участие във виртуалната Евролига и дори успя да достигне до Финалната четворка. За растежа на съвместните проекти личат стотиците шампионати по 2K игрите, които по различни начини биват подкрепяни от редица баскетболни грандове.

„Винаги сме насърчавали младите хора да хванат оранжевата топка в ръце и да играят баскетбол. Това е мисията на ЦСКА. Но ние сме клуб, който живее в настоящето и искаме да бъдем част от всички форми на играта. Знаем, че електронните спортове стават все по-популярни и далеч не са забавление само за деца. За това решихме да се включим. 

Всички фенове на ЦСКА и баскетбола ще могат да играят с любимия си отбор, а съвсем скоро ще презентираме и няколко предстоящи събития за електронни спортове, които ще приемем в нашата зала. Разбира се искаме и част от виртуалните баскетболисти да се запалят още повече по играта и да започнат да идват на нашите мачове“, сподели президентът на БК ЦСКА Роберт Гергов.