Десет годишно момиче дава ценен урок на родителите си

Ще ви запознаем с една доста вдъхновяваща за нас, история. Тя се развива в едно семейство – майка, баща и десет годишната им дъщеря. Семейството било доста бедно и не можело да си позволи да купува подаръци, които дъщеря им искала. Веднъж дъщеричката поискала албум на любимата й музикална група.

Но майка й, се опитала да й обясни, че нямат пари за да купят албума.

– Как така няма пари? А какво има в банките тогава? И с какво работят магазините?

– Няма пари – казала майката и приключила разговора.

Момичето се замисли, знаеше, че майка й не беше права. Всеки ден хората вземаха и даваха пари на някого, банките съхраняваха пари, имаше ги в касите на магазините. Хората по улиците носеха пари в джобовете.

– Ако изкарам пари, ще мога ли да си купя албума?

– Да.

Тогава детето отишло да се види с приятелка за да сподели.

– Като се замисля, мога само да продам нещо, за да изкарам парите, които ми трябват.Искаш ли да попитаме вашите дали са съгласни да продадем зайчетата?

Идеята на двете момичета бе одобрена, тъй като родителите на приятелката имали много зайци и не им пречило да дадат няколко на децата. Тогава, двете момичета отишли в парка и се опитали да продадат заек. След няколко часа наистина успели, парите които взели от един заек би достатъчно за два албума. Те си ги разделили, и десет годишното момиче се върнало при майка си. Майка й веднага й се скарала и я обвинила в кражба, в отговор на което детето казало да попита съседите, те потвърдили, че парите са изкарани с труд. Така и не купуват албума, но историята ни показва как десет годишното дете дало много ценен урок на родителите си.