На Нефтохимик е гарантирано участие в 1/16-финалите за Купата на СЕV

Дори и да не успее да се класира за груповата фаза на Шампионската лига за предстоящия сезон 2023/2024 във волейбола, ВК Нефтохимик 2010 ще продължи участието си в евротурнирите във втората по престиж клубна надпревара на континента.

На действащите носители на титлата на България по волейбол за мъже е гарантирано участие на 1/16-финалите за Купата на Европейската конфедерация (CEV). Това сочи регламентът, разпространен от континенталната централа.

Както официалният сайт на ВК Нефтохимик 2010 разясни за феновете на тима и за всички, които взимат присърце представянето на шампионите на страната, за отбора на Атанас Петров е достатъчно да спечели турнира от 2-рия кръг на квалификациите за ШЛ (при положение че завърши най-малко втори в турнира от първия рунд), за да влезе в Лигата на богатите.

Ако това, не дай си, Боже, не се случи, то „нефтохимиците“ ще се включат в турнира за Купата на CEV от 1/16-финалите. Там вече ще се играят два мача – у дома и като гост, със съперник, отреден от жребия. Следващите фази са осминафинали и междинен плейоф преди четвъртфиналите. На 1/4-финалите за Купата на CEV вече се включват и отборите, класирали се на третите места в групите на Шампионската лига, които не са успели да попаднат в плейофите там.

При евентуален фурор в ШЛ Нефтохиик може да се включи в турнира за Купата на CEV и в тази фаза. При участие в плейофите на CEV Cup „нефтохимиците“ си гарантират 5000 евро от наградния фонд на този турнир. При класиране на четвъртфиналите сигурната сума е 10 000 евро.

Снимки: Startphoto