Какво е хубаво да правим на гладен стомах

„Гладна мечка хоро не играе.“ – тази поговорка е много стара и мъдра, но за жалост не е толкова точка, колкото мнозина си представят. Човек има редица неща, които е по-добре да върши, докато е гладен, а не, когато току що се е натъпкал с пържоли и пържен картоф.

Ето и пет неща, които ще правите по-добре, ако ги вършите на гладно:

  1. Спорт – Тялото ви има функцията да се фокусира върху определена дейност.

    Ако сте се нахранили непосредствено преди фитнес, тогава не очаквайте, че ще си изпълните целите за деня. Да, привидно ще имате повече сила, но ефектът върху мускулатурата ви ще е некачествен. Най-добре ставайте малко по-рано, за да отскочите до залата или да отидете в парка, да побягате, а едва след душа седнете да закусите.
  2. Хазарт – Мозъкът ви бива разсеян, когато трябва да дава команди на стомаха, да храносмила. Може да не осъзнавате, но сте далеч по-неадекватен в минутите и часовете след хранене. Добрите играчи на покер и различни видове хазартни игри ще ви кажат, че може да си позволите фъстъчки или чипс, но никога не прекалявайте. Най-добре е да карате на вода, за да може изцяло фокусът ви да пада върху картите, зарчето или топчето.
  3. Сън – Никога не си лягайте веднага след вечеря. Така ще отслабите функциите на храносмилателната система, която ще се принуди да усвоява по-некачествено храната и да я трупа в мазнини, вместо да се възползва от хранителните вещества, за да обогатява организма. Винаги си лягайте с лек глад на уста.
  4. Определени медикаменти – Винаги слушайте лекаря си в това отношение. Ако ви каже, че нещо се приема на гладно, значи наистина е така и ще сгрешите, ако си кажете, че едно от еди-какво-си няма проблем. Същото важи и за лекарствата, които задължително се приемат с или след храната.
  5. Секс – Това важи само за мъжете, защото именно ние имаме нужда от фокусиране на кръвопотока към пениса, за да може един полов акт да е успешен. Ако сме се нахранили обилно, има риск ерекцията ни да не е максимална и това да доведе до недоволни в леглото. Познай от коя страна?

Автор: Десислав Янкулов Източник: MensFitness