Царукян: Само аз мога да победя Ислам Махачев

Арман Царукян (20-3) вярва, че той е единственият боец в лека категория, който може да победи шампиона в дивизията Ислам Махачев.

Арменецът надделя над Хоаким Силва преди две седмици в подглавен двубой на събитието UFC on ESPN 47. Това бе седма победа в последните осем двубоя на състезателя на Американ Топ Тийм.

През 2019-а Царукян достигна до съдийско решение във вълнуваща битка с Ислам Махачев. Той успя да събори дагестанеца и отбеляза повече удари, но Махачев имаше повече минути контрол на земята и отбеляза с три събаряния повече. Тези действия му заслужиха победата. След този успех шампионът натрупа още седем победи.

“Няма кой друг да го победи в тази дивизия. Това е моята мечтана битка. Фокусът ми е да бъда шампион. Искам да видя колко съм задобрял спрямо последната битка”, заяви Царукян пред lowkickmma.com.

26-годишният боец вярва, че страйкинг уменията му са по-добри от тези на Махачев.

“Мисля, че ще защитя събарянията му и ще го победя в стойка. Мисля, че кикбоксьт ми е по-добър. Той има добър страйкинг и добра игра в клинч, но аз знам, че мога да го победя и искам да го покажа на всички. Ще бъде тежка битка”, заключи Царукян.