Вдъхновяващото послание на Джим Кери към света

Познаваме Джим Кери, като един от най-големите комици в света. Филмите му са вдъхновяващи и забавни, но след като попаднахме на това интервю, можем да кажем, че Джим Кери е и доста мъдър човек.  Невероятно силни думи, достойни за уважение.

„Душата ми не се ограничава само в рамките на тялото ми, тялото ми е в една безкрайна душа.

Винаги съм казвал, че хората не могат да намерят спокойствие в мечтите си, нито дори в славата и богатството. Най-ценната валута на този свят е влиянието, което оказваме на другите. Всичко в този живот гние, няма вечни неща, рано или късно всичко се разпада, и това което трябва а се опитаме да запазим се намира в нашите сърца.

Какво можете да направите за света? А какво може да направи света за вас? Това са въпросите, на които трябва да си отговорим. Можете да се впуснете в приключението наречено живот, но за да разберем истинска му страна, ще трябва да свалим бронята си.

Баща ми можеше да стане велик комик , но той никога не е вярвал в себе си и затова избра професията на счетоводител. Но когато бях на 12 години, уволниха баща ми и бяхме принудени да направим всичко възможно за да оцелеем. От баща си научих най-важният урок. Не губиш нищо ако опиташ. Няма как да се провалиш, ако поемеш риска, защото рискуването вече е урок, който ти отваря друга врата.

Много от нас искат да имат положителен принос към света, но ние не знаем как и къде трябва да започнем. Посвещаваме целия си живот на училище, а след това на работа. След години разбираме, че сме забравили да слушаме сърцето си. Мислим си, че правим добро на себе си и на света, като сме отличници и работим работа, която е добре платена, но това не е съвсем така. Ако не усещаме радостите на сърцето, вредим не само на себе си, но и на света. Когато пренебрегваме желанието на душата си, влизаме в депресия. Няма значение колко богатства имаш, когато си в депресия.

Всичко е илюзия, мислим, че доброто образование, добрата работа са най-доброто за нас. Така сме чували, от родители, от учители, от приятели, а какво се оказва. Отговорът се крие в нас. Чувстваме се разочаровани от живота, защото никой не ни е научил да следваме своите импулси и рискове.

Не се страхувайте от нищо. Страхът е неизменна част от нас, но и от нас зависи до колко ще ни води. Можете да прекарате живота си, представяйки си какво може да ви се случи, а може и да се впуснете.

Нашият живот е много кратък, така че не се страхувайте да се отиде отвъд моделите. Не мислете за крайния резултат, следвайте призива на сърцето си и се наслаждавайте на преживяването.“