Задействай метаболизма си сега!

Ако все още се чудиш, защо всъщност не можеш да отслабнеш, въпреки че си намалил храната драстично, тогава причината най-вероятно се крие в забавения ти метаболизъм. Ще ти издам няколко техники, които най-вероятно няма да ти харесат, но ще ти се наложи да приложиш, ако искаш да свалиш шкембака, който ти пречи да си връзваш обувките сутрин за работа.

  1. Тренирай – Няма как, братле. Без да си изпотиш задника в залата няма как да стане.

    Съветът ми е да започнеш бавно и плавно да увеличаваш посещенията и интензитета на тренировките си. Запомни едно – всеки е започнал от някъде. Способен ли си да направиш първата крачка, втората ще дойде от само себе си.
  2. Пробвай различни спортове – Не е задължително да ходиш само на фитнес. Има бягане, плуване, футбол, волейбол, баскетбол и още куп други. Захвани се с нещо и му отделяй по 1-2 часа на ден или пък през ден, ако времето ти е кът. Превърни го в хоби и ще съчетаеш приятното с полезното.
  3. Спортувай рано сутрин – Сутрините са идеалното време за спорт, защото тялото ви има нужда от ритник в задника, за да се събуди и да се подготви за деня. Утринните тренировки повишават тонуса, от където ще дойде и силата ви за по-продуктивен ден. Респективно и метаболизмът ви ще се засили.
  4. Храни се правилно – Ще го повтарям докато ушите те заболят – никога не отслабвай с глад! Храната е причината хората да са казали, че всичко в умерени количества е полезно. Залагайте повече на богатите на протеин и витамини храни. Лютите добавки също играят много важна роля, защото по принцип са богати на витамин C. Не подценявайте и качествата на млечните продукти, защото те са основен източник на калции.

Автор: Десислав Янкулов