13 много странни професии

Светът ни е една много интересно място, което един цял живот няма да ни стигне, за да го изучим целия. Днешната тема ми е насочена изцяло към любопитното, за да проверим някои от най-странните професии, съществуващи в момента по земното кълбо.

  • Дояч на змии – Не, не е шега, но и не е това, което първо се сещате. Доячът на змии е човек, който извлича отрова от влечугите.

    Обикновено тези хора работят за различни лаборатории и фармацевтични компании, които се занимават с химия и биология.
  • Шаферка – Вярвате или не, има държави, в които професията е много популярна. Професионалната шаферка се грижи за доброто прекарване на булката преди и по време на сватбата. В зависимост от мащабите на събитието цените могат да варират от $300 до $2000.
  • Влекач на айсберг – Това е професия, която е измислена скоро след корабокрушението на Титаник през 1912 година. Идеята на тази професия е да се разчиства пътя на преминаващите кораби през моретата и океаните. Операцията никак не е проста, защото големите късове лед често са огромни по маса и обем, а самите машини за извършването на преместване трябва да са с огромна мощност.
  • Професия на скърбящ – В Англия има цели фирми, които предлагат услугата. Освен, че наемате свещеник, гробар и кетъринг за погребението на близък човек, вие можете да си поръчате и услугата на скърбящ. Ролята им се изразява в носене на ковчега, утешаване на истинските скърбящи и изнасяне на хвалебствена реч по адрес на починалия. Услугата варира около $70 на човек.
  • Инструктор по сърф за кучета – Това на практика си е дресьор със сърфистки умея. Богатите кифли правят какво ли не, за да могат да качат снимка или видео на кучето си, което прави нещо нетипично за едно животно. Добре, че професията намира приложение и в Холивуд, че да не е чак толкова безсмислена.
  • Лицеви докосвачи – Или там, каквото и да е. В характеристиката на един такъв човек влиза опипването на лица, за да дава оценка на ефекта от кремове, гримове и бръснене. Не знам как и защо, но има хора, които дават за подобна услуга по $25 на час.
  • Гушкач – Всички знаем, че жените обичат да се гушкат с някого или нещо в леглото (Знайте, но го пазете в тайна, че и мъжете обичаме да се гушкаме). Професията на гушкача е точно това, което си представяте. Лягате си в леглото с него/нея и просто си стоите така там. Какво са $80 на час за нещо подобно?
  • Крематориални художници – Това са хора с добри умения в изкуството, но за целта използват пепелта от кремираните ви близки хора или домашни любимци. Мога да ви направят огърлица с останките или пък да смесят пепелта с бои, за да ви нарисуват картина.
  • Тестери на дъха – Професията е популярна при производителите на дъвки, където е нужно да се разбере как би се променил един дъх при дъвченето на една или друга дъвка.
  • Дегустатори на кучешка храна – Най-високият клас кучешка храна се смята, че трябва да е подходящ и за човешка консумация. Точно по тази причина е измислена професията, за да може кучето ви да е равно с вас, когато сядате на обяд.
  • Дефинатор на пола при пилетата – Да и аз гледам втренчено, но ето, че има ферми за кокошки, които имат нужда от човек, който да казва кое пиле е кокошка и кое – петел. Хубавото е, че не се изисква кой знае какви умения, а най-често се залага на интуиция. Колко вади един такъв човек ли? Ако интуицията му е добра, до $60 000 годишно.
  • Чакащ на опашка – Едно от най-неприятните неща за нормалния човек се е превърнало в професия в последните години. Големите компании и фирми, които се занимават с търговия, плащат на хора, за да се редят на опашка при голямо откриване или специален ден, какъвто беше Черният петък. Идеята е нормалните клиенти да ги последват.
  • Автор на пожелания – Нали се сещате за онези късметчета, които получавате със сутрешното си кафе. Оригиналните от тях обикновено са дело на нает за работата човек.

Автор: Десислав Янкулов Източник: BusinessInsider.com