10 личности, които са живели на улицата, но днес са милионери

Обичаме да търсим вдъхновяващи истории, а и виждаме, че и вие ги харесвате. Истории за хора, които са ударили дъното и в един момент се взимат в ръце и стигат до милиони в сметките си и палати по цял свят. В тази статия ще ви покажем 10 известни имена, които преди да станат популярни са ударили дъното.

 Холи Бери

Когато се пренесла в Чикаго, за да стане актриса на двайсет и няколко години, носителката на Оскар Холи Бери останала без пари и се наложило да живее в приют за бездомни известно време.

“Това ме научи как да се грижа за себе си и че мога да се справя във всяка ситуация”, разказва в интервю актрисата.

Даниел Крейг

Даниел Крейг е известен с ролята си на поледния (засега) Джеймс Бонд, е спал на пейка в парка, когато е бил прохождащ актьор. Нямал е пари за покрив над главата си, но е успявал да намира прехрана.

Крис Гарднър

Крис Гарднър, това човекът за когото има филм. Филмът се казва “В преследване на щастието” с участието на  Уил Смит в главната роля. Гарднър е бил бездомен с дете, докато участвал в програма по финансово обучение. По това време той е опитвал да направи кариера във финансите въпреки факта, че няма опит или диплома от колеж. В момента Гардър е автор на бестселърите “Преследване на щастието” и “Започнете от където сте”, както и доста заможен човек.

Певицата Джевел

“Останах бездомна, защото не се съгласих да спя с шефа си и той не ми даде заплатата. Бях изгонена от мястото, където живеех, защото не можах да си платя наема”, разказва певицата. “Реших, че ще поживея известно време в колата си, докато си стъпя на краката. Не успявах да се задържа обаче на никаква работа, защото имах проблеми с бъбреците и се разболявах често. Нямах застраховка и замалко да умра пред спешното отделение, защото не можеха да ме приемат. Бях бездомна около месец и започнах да пея”, разказва изпълнителката.

Джим Кери

По време на тинейджърството си комедийният актьор Джим Кери е живял със семейството си в каравана, която са паркирали на различни места в Канада. Известно време те дори спали в палатка в градината на по-голямата му сестра.

Хари Худини

Великият магьосник Хари Худини бяга от дома си, когато е на 12 години и проси по улиците. Започва професионалната си кариера на 17 години.

Франк О‘Дии

Съосноватят на най-голямата верига специализирани магазини за кафе в Канада – Second Cup, Франк О’Дий е живял на улиците и е просил, когато е бил на около двайсет години, защото е бил алкохолик.

 Сузи Орман

Сузи Орман, която в момента притежава недвижимо имущество за 7 млн. долара, е живяла четири месеца във фургон през 1973 г., защото не е могла да си позволи жилище. Днес финансовият съветник има множество публикувани бестселъри.

Майкъл Оуер

Американският футболист Майкъл Оуер е живял на улицата през детството и тийнейджърските си години, докато зависимата му от наркотици майка пребивавала в жилища за временно настаняване. След като заживява с добро семейство, Оуер започва да играе футбол в училище и в колежа. След това, през 2009 г. влиза в американската национална футболна лига като част от отбора на Baltimore Ravens. Вдъхновяващата му история се превръща в основа за  книгата “Сляпата страна: Еволюцията на играта” и филма “Сляпата страна”.

Ела Фицджералд

Ела Фицджералд била насилвана от доведения си баща, след като майка ѝ умира млада. Работила е с мафията за известно време, преди да я вкарат в девическо училище. Тя е избягала от там и е била бездомна до дебюта си в театър “Аполо” през 1934 г. Гласът ѝ веднага ѝ спечелва слава и 13 награди “Грами” и медали от президентите Рейгън и Джордж Буш. Умира през 1996 г., а ликът ѝ се появява на пощенска марка през 2007 г.