6 години в търсене на перфектния кадър

Името на фотографа е Алан МакФейдън. Той е професионалист от 2009 година насам и е отдал живота си на заснемането на перфектния кадър.

В началото той бил вдъхновен от дядо си, който го запалил по дивия живот, който кипи навсякъде около нас. Алан останал най-впечатлен от едно езеро, на което ходели заедно с дядо си, за да гледат как една птичка се храни.

Името на животинката е Кралски рибар. Тя прави грациозен пирует, всеки път когато се гмурка в езерото, за да си улови рибка за обяд.

Точно това накарало МакФейдън да се размечтае и да посвети живота си на това да заснеме как Кралския рибар се спуска към плячката си точно в момента, в който човката му докосва повърхността на водата, но без да се е появила нито една вълничка.

Това начинание отнема цели 6 години и над 720 000 кадъра. Простата сметка за фотографа гласи, че той е прекарал 4200 часа в работа преди да улови бленувания момент. И успява!

Връщайки се назад, МакФейдън казва: „Връщам се назад и поглеждам към хилядите и хилядите кадри, които съм заснел, за да се сдобия точно с този. Едва сега осъзнавам, колко много труд съм хвърлил, за да го направя.“

Предлагам ви сега да отделите малко време, за да се насладите на труда на този всеотдаен фотограф, защото снимките определено са нещо специално.

Автор: Десислав Янкулов Източник: BoredPanda