Българка с първата здравословна кухня за деца на Острова

Кухнята се казва Kiddichef и е със собственици Деси Колева и Никола Дейвис. Двете дами са готвачите и реализаторите на идеята, която се радва на широка подкрепа от местните.

Основата през 2012 година фирма е изолирала всички вредни храни, които тровят ежедневно крехкия детски организъм. В менюто там можете да срещнете само одобрени от педиатри и диетолози храни, с помощта на които двете дами са изготвили менюто.

„Бях шокирана от местната диета.“ – коментира идеята си Колева. – „Бях свикнала да ям свежа и органична храна набрана от градината. В Англия храната вече не е сезонна и често се внася от други страни, униформена като размер и често безвскусна и безлична.“

Някъде по онова време Деси се опитва да забременее, но една статистика я шокира и я кара да предприеме мерки. Въпросните числа сочат, че по онова време в Бирмингам почти всяко второ дете на възраст до 11 години страда от наднормено тегло.

Тогава тя търси помощ от приятелката си Никола и двете заедно решават, че нещо трябва да се направи. Основават Kiddichef и поставят началото на един бизнес, който бива сериозно подпомаган от държавата, защото касае бъдещето на страната.

Автор: Десислав Янкулов Източник: bgnow.eu