Томова се бори храбро, но падна от американка

Първата българска ракета Виктория Томова отпадна от американката Даниел Колинс с 0:2 (6:7(3), 2:6) във втория кръг на тенис турнира в Маями с награден фонд от 8,8 милиона долара. Мачът продължи повече от час и половина.

Българката, която отпадна в квалификациите, но след това влезе в основната схема като „щастлива губеща“ и победи словачката Ана-Мария Шмидлова на старта, започна колебливо и допусна на два пъти в първия сет да изостане с три гейма разлика. Томова обаче показа характер и докара нещата до тайбрек, който за съжаление загуби с 3:7.

Това вдъхна увереност на Колинс, която направи нови два пробива в началото на втората част за 3:1. Томова върна един пробив, но Колинс направи рибрейк и поведе с 5:1. При своето подаване Томова успя да спаси един мачбол и да стигне до 5:2. В следващия гейм обаче Даниел Колинс стигна до победата с 6:2, въпреки че българката успя да спаси още един мачбол.

В следващия кръг Колинс ще играе срещу сънародничката си Джесика Пегула, която също постигна чиста победа с 2:0 (6:3, 6:1) срещу канадката Катерине Себов.