Защо след полов акт се чувстваме като друг човек

Има многобройни изследвания, изучаващи защо след секс ставаме друг човек, не мислим трезво, твърде много вярваме на партньора си и искаме да го видим отново, въпреки че гласът на разума говори, че това не е най-добрият избор за нас.

Има дял от мозъка, отговорен за самоконтрола нарича се „Страничен орбито-фронтален кортекс“. А по време на оргазъм този дял е „изключен“, и при мъжете, и при жените. Тоест, мозъкът е на автопилот и вие не сте в състояние да мислите разумно.

Окситоцинът е хормон, който се отделя по време на секс. Покрай многобройните ефекти, които предизвиква, предизвиква и вяра в хората. Така вие вярвате сляпо на човек, без да имате логично обяснение за това. Целувките, прегръдките, ласките, докосванията освобождават окситоцин в големи количества. Жените са по-склонни към физическо изразяване на любовта още от детството си, когато се прегръщат с родителите и приятелките си, и стават зависими от този хормон. Мъжете от своя страна, независимо че много им допада действието на окситоцина, не са зависими от него. Защото така ни учат от деца. Един мъж не трябва да плаче, трябва да е твърд като скала и силен.

Под въздействието на оскитоцина искате отново да бъдете с този, с когото сте преживели действието на този хормон на щастието. Сексът предизвиква нерационално поведение, което не съвпада с мислите и усещанията ви извън спалнята.