Компютърна програма успешно премина кандидатстудентски тест

Изкуственият интелект е разработка на японски учени и е с работно име Todai Robot Project. За пръв път след стартирането на проекта през 2011 компютърната програма прескача средното ниво в Япония при решаването на тестове за кандидат студенти.

Шансовете за влизане във висше учебно заведение са изчислени на около 80% на машината, тъй като от максимален брой точки от 950 тя е изкарала 511, което е с близо 100 повече от средното ниво за страната.

Планът е да се създаде изкуствен интелект, който да може да решава не само математически уравнения, но и да мисли логично.

Подобно нещо се изисква в различни научни сфери, като физиката и биологията, докато при решаване на исторически задачи се справя отлично.

Надеждите са, че до 2021 машината ще е в състояние да влезе в Университета в Токио, който е смятан за местния Харвард. При евентуален подобен успех, човечеството ще е на прага на невероятна революция в информационните технологии, където роботиката спокойно вече би се намесила в обществения живот.

Автор: Десислав Янкулов Източник: HiComm

Коментари